Eleonore na SP u Poljskoj

„Petnaestogodišnja Eleonora Borgin zajedno s nekolicinom mladih jedriličara bila je dio uspješne generacije „Optimista“ u JK Tijatu nakon čega je nastavila trenirati u klasi Laser 4.7. Primarni cilj u 2018. godini je bio podići kvalitetu i nivo jedrenja te fizičku pripremljenost naše jedriličarke da postigne bolje rezultate u klasi Laser 4.7. Ela je naše ulaganje višestruko opravdala. U prvoj godini natjecanja u juniorskom uzrastu ostvarila je izvanredan uspjeh s time što se sa dobrim rezultatima u kriterijskim regatama plasirala u sam vrh najboljih jedriličara u Hrvatskoj te osigurala svoje mjesto na svjetskom prvenstvu u klasi laser 4.7. Zahvaljujemo se ovim putem Gradu Vodice i Turističkoj zajednici grada Vodica jer bez njihove pomoći odlazak na SP u Poljsku ne bi bio moguć“ – kažu iz vodičkog kluba Tijat.

Sa Eleonorom je u Poljskoj bio njen trener Teo Piasevoli i on je jako zadovoljan postignutim rezultatom s obzirom da je Eli to bilo prvo veliko natjecanje.

„Eleonora je Regatu završila na 17. mjestu srebrene grupe. Regata je trajala 6 natjecateljskih dana, 12 plovova. Po danu 2 plova koji traju oko sat vremena. Dnevno prosječno 5 sati na moru. Eleonora je prva 3 dana bila na rubu ulaska u zlatnu grupu (prvih 78) ali zadnji dan je „kiksala“ pa je natjecanje nastavila u srebrenoj grupi. Eleonora je jedrila sa dosta oscilacija od 70 tih mjesta, 20 tih do zadnjeg plova u kojem je ciljem prošla šesta. Takve oscilacije su bile očekivane jer je ovo Eleonori bilo prvo veliko natjecanje. Ova regata je veliko iskustvo i ulog za buduće godine. Ispred nje su još 3 juniorske godine. Bravo za curu koja je branila boje Hrvatske i svog mista na sjeveru Europe!“ – kaže nam Teo Piasevoli, trener Eleonore Borgin.

Članak je preuzet s INFOVODICE.