U tri dana ovogodišnjeg ORC International Prvenstva Hrvatske, koje se održalo od petka do danas u Vodicama, odjedren je samo jedan plov, što nije dovoljno da bi se proglasili prvaci Hrvatske.

Ni drugog dana Otvorenog ORC Int. Prvenstva Hrvatske u Vodicama nije se jedrilo. Flota je isplovila jutros oko devet sati, bio je jedan pokušaj starta oko 13.30 po laganom sjeverozapadnjaku, međutim ni danas vjetar nije imao snage dovesti posade do cilja, suci su ponovno morali oglasiti prekid plova.

Nakon što je održan sastanak kormilara nakojem se zbog jake kiše start odgodio uslijedilo je očekivanje povoljnijih uvjeta za jedrenje - i kiša je zaista prestala te se oko 13 sati startalo po sjevernom vjetru od 7-10 čvorova. Nestrpljivi su na startu bili Quebramar (Hruby), Teuta (B.Mišura) te Mala (Bujas) pa su nakon što su ispravili pogrešku daleko zaostali za konkurencijom.

Ured regate je do 24:00 zaprimio 27 prijava za nastup na ORC international prvenstvu Hrvatske za 2009 godinu. U grupi A do 615 GPH natjecati će se 21 jedrilica, a u grupi B tek 6 jedrilica.

Page 1 of 2