Borgini na Hvaru

Na regati je jedrilo 96 laseraša iz 10 zemalja (15 Standarda, 38 Radiala i 43 4.7), a osim što su se odlučili pobjednici Europa Cupa regata je bila kriterijska za hrvatske laseraše. Među njima je u klasi laser 4.7 jedrila Eleonore Borgin iz vodičkog Tijata i ostvarila odličan rezultat. Osvojila je odlično četvrto mjesto.

U kriterijskoj regati za klasu Optimist (regija jug od Zadra do Dubrovnika) jedrio je 61 jedriličar iz sedam zemalja. Leonardo Borgin je bio ukupno petnaesti.

Na Staru Godinu točno u podne na rasporedu je bila navigacijska regata Memorijala Zdenko Roić u hvarskoj luci na kojoj je također jedrio Leonardo Borgin i osvojio sjajno četvrto mjesto među 53 jedriličara.

„Iako dvije drvene medalje ovi rezultati su sjajna najava za novu 2018. godinu u kojoj imamo zahtjevan natjecateljski program za klasu laser, a u klasi optimist osim odličnog Leonarda Borgina i Jelene Župan u regatni tim ulaze neki novi klinci iz prošlogodišnje škole jedrenja koju je uspješno vodio trener Martin Petković" – poručuje dugogodišnji trener iz JK Tijata, Teo Piasevoli.

Foto: Andrej Birg