Puno kiše, malo vjetra

Prižmić je Vita usmjerio prema zapadu ali se to pokazalo kao pogrešna odluka, vjetar je bio jači na desnoj strani a i sve je više okretao u buru. Nažalost osim što je često mijenjao smjer vjetar je i gubio na snazi. Regatu je naravno uvjerljivo vodio Astro TP 52 a pratio ga je Branko (Z.Hrvoj). Nakon odvoženog 1 kruga plov je prekinut. Za grupu B je jedrenje prekinuto odmah nakon starta.


Ponovo se vrijeme igralo sa strpljenjem jedriličara i organizatora - nakon sat vremena zapuhala je lagana burica i u 15:30 se ponovo startalo. Odličan start Mareusa, solidan start Teute i Branka, iz velike gužve dobro se izvukao Quebramar a njagore je od favorita startala Bohemia Express. U grupi B nestrpljiv je bio Branko Iljadica Rapo i iako potpuno sam na liniji krenuo desetak sekundi prije startnog signala. Unatoč tome dobrim izborom strane poveo je na prvoj oznaci u grupi B isped brzog Escandala dok su se Kuret na jedrilici One i Frane Barbieri na jedrilici Squalo Bianco međusobno pazili i kontrolirali jer su oba kandidati za ukupnu pobjedu za ORC international kup Hrvatske.
Vjetar je ponovo bio nestalan ali je tijekom prvog kruga ipak nešto pojačao da bi onda naglo okrenuo u lijevo i potpuno oslabio. Nije bilo izbora - RO je ponovno prekinuo regatu iako je brzi Astro bio gotovo pred ciljem i pred sumrak je flota ponovo bila u VOdicama.
RO- Alen Kustić, predsjednik


Izvještaj HJS

Prvog dana ORC Prvenstva Hrvatske u Vodicama nije završen nijedan plov. Kiša je padala veći dio dana. Regatni odbor pozvao je posade na more nešto iza 12 sati, međutim nije bilo sreće. Vjetar je bio lagan i nestabilan, često je mijenjao smjer, puhalo je od zapadnjaka do sjeveroistočnjaka. Dva je puta flota startala. U prvom pokušaju skupina većih jedrilica odjedrila je pola kursa, kad je plov prekinut, a u drugom pokušaju prošli su tri stranice kursa, međutim uvjeti nisu bili regularni i suci su morali ponovno oglasiti prekid. I skupina manjih jedrilica startala je dva puta, međutim oni su još manje jedrili. Brodovi su se u Vodice vratili u sumrak.

Na ORC Prvenstvu Hrvatske ove godine nastupa 27 posada iz Hrvatske, Češke, Slovačke, Austrije, sa skoro 300 jedriličara.