Prvenstvo Hrvatske za 2009. - krstaši

Gosp. Kustić je obavjestio Upravni odbor o potrebama tima sudaca koji će učestvovati na regati kako bi natjecateljski dio programa bio ąto bolje organiziran a svi natjecatelji zadovoljni suđenjem i uvjetima za jedrenje. Državno prvenstvo je zahtjevan projekt za svakog organizatora, u razgovoru sa gosp. Kustićem doznali smo puno korisnih informacija kao što je broj sudaca (min. 10), broj pratećih plovila (min. 4), broj bova (min. 10), regatno polje ( vjerovatno iza prvih otoka), broj učesnika na dosadašnjim regatama itd.

Osim o organizacijskim problemima UO je razgovarao i o problemima dosadašnjih Državnih prvenstava koje smo mogli pročitati na raznim forumima, np. pitanje tko može jedriti na državnom prvenstvu i pod kojom zastavom, visina kontizacije, zastupljenost i praćenje medija kao i sva popratna događanja tijekom ove regate.  Upravni odbor JK Tijata prikuplja sve korisne informacije kako bi mogli što bolje organizirati mjesec jedrenja u Vodicama 2009. (Državno prvenstvo 05-08.11., Jabuka 13-15.11., Kapljica 21-22.11.2009.).

JK Tijata se nada da će opravdati  povjerenje HJS-a, i uz njegovu pomoć te svih jedriličara koji se na bilo koji način žele uključiti u ovaj projek, postaviti visoko ljestvicu u organizaciji ovog natjecanja, jednostavno je bio zaključak prvog sastanka.